Dank je wel voor je interesse in Axel Foundation! info@axelfoundation.nl

15 oktober 2021 Beursgong Metabole Community

211015 bestuurskamer Clara Laurentien Danny
Next level!


Op de foto: Prof. Dr. Clara van Karnebeek, Prinses Laurentien en Danny Drieënhuizen

Aanleiding
Sinds 2020 hebben meer dan 30 metabole patiëntenorganisaties, een aantal fondsenwervers en UMD zich verenigd in een visionaire en daadkrachtige metabole community (metabole ziekten worden ook stofwisselingsziekten genoemd). Deze krachtenbundeling sluit nauw aan bij de missie van Number 5 Foundation van Constantijn en Laurentien van Oranje. Zij helpen vanuit hun onafhankelijke procesbegeleiding in de totstandkoming van dit unieke samenwerkingsverband. We zijn er trots op om hiervan onderdeel te zijn en samen deze uitdaging aan te gaan. 

Met elkaar, samen komen we verder
O
p '17 oktober dag van krachtenbundeling tegen stofwisselingsziekten' komt de impact, steun en hoop bij elkaar en verstevigt de onderlinge binding. Hoe mooi is het om de gezamenlijkheid van de Metabole Community tot uiting te brengen met de beursgong? Het was puur, vanzelfsprekend en mooi. We zijn dankbaar dat Euronext ons deze gelegenheid gaf!

Beursgong

De opening van de beurs op vrijdag 15 oktober, voorafgaand aan '17 oktober dag van krachtenbundeling tegen stofwisselingsziekten' werd verricht door prinses Laurentien en Megan Roodenburg. Megan (14) heeft ene stofwisselingsziekte. De impact op haar leven en dat van haar gezin, lees je in dit interview bij patientenvereniging V.K.S.  De impact van stofwisselingsziekten bleek ook op het podium zelf, Megan raakte overprikkeld door alle aandacht en liet zich even niet leiden om 'gewoon' om 09.00uur op de beursgong te slaan. Perfecte imperfectie, met een stofwisselingsziekte zijn de vanzelfsprekende handelingen vaak helemaal niet vanzelfsprekend. Sinds de start van de beurs ruim 400 jaar geleden, in de tijd van de V.O.C., was dit misschien wel de eerste keer dat de beursgong niet tijdig werd geluid. 

Link naar Euronext:
 211015 Knipsel Euronext      211015 beursgong telegraaf website
Op het podium (vlnr). Prof.Dr. Clara van Karnebeek (directeur UMD), Prinses Laurentien, Megan Roodenburg, moeder Angelique (tevens voorzitter Stichting Ijzersterk), vader Jan Roodenburg, Danny Drieënhuizen (vader Axel en mede-initiatiefnemer 17 oktober dag van krachtenbundeling tegen stofwisselingsziekten), Simone Huis in 't Veld, CEO Euronext. Zoals je ook kan zien was een deel van de podiumgasten virtueel aanwezig in verband met corona-protocol.

Laatste nieuws

17 oktober, Dag van krachtenbundeling tegen stofwisselingsziekten Ja, waar zal ik beginnen....

Dank voor de steun en betrokkenheid die we ontvangen na het overlijden van onze lieve, sterke en...

Onze lieve, stoere en sterke Axel is maandag 30 mei 2022 overleden. Tijdens de ziekenhuisopname...

Facebook

 

Onze sponsoren & partners

 sponsor kovoks
 sponsor bolink
 sponsor stofwisselkracht
 sponsor De Lithograaf
 sponsor vriendenloterij 
sponsor waterpolo.nl