Dank je wel voor je interesse in Axel Foundation! info@axelfoundation.nl

Overlijden Axel

220530 foto Axel kaartOnze lieve, stoere en sterke Axel is maandag 30 mei 2022 overleden. Tijdens de ziekenhuisopname voor een luchtweginfectie in november, merkten we dat Axel daar meer moeite mee had. Het was dezelfde periode waarin we de uitslag kregen van onderzoeken. Het werd duidelijk dat zijn stofwisselingsziekte niet alleen ernstige levercirrose had veroorzaakt, maar ook leverkanker aan het ontwikkelen was. Een periode waarbij de enige zekerheid “onzekerheid” was brak aan. In de afgelopen weken zagen we dat Axel's energieniveau afnam, onze zorgen namen toe en dat werd vorige week bevestigd. Er was heel veel om voor te blijven en Axel heeft hier enorm voor geknokt.

Nadat we in 2010 hoorden dat Axel een levensbedreigende stofwisselingziekte had, was zijn toekomstperspectief somber. Toen het duidelijk werd dat Axel zijn gezondheid kwetsbaar was, hebben we ervoor gekozen om Axel thuis de meest veilige omgeving te bieden. Dit was voor ons vanzelfsprekend, ondanks dat we daardoor minder ruimte en flexibiliteit kregen. We hebben de maximaal haalbare balans kunnen vinden en gezorgd voor een goede kwaliteit van leven voor Axel, onszelf en voor ons samen als gezin. Axel heeft ons maximaal uitgedaagd om handen en voeten te geven aan de situatie en de strijd aan te gaan voor waar échte waarde in zit.

Naast de uitdagingen waar Axel ons voor stelde kregen we er veel mooie momenten voor terug. We hebben genoten van zijn lach, het vele knuffelen, spelen met de ballen, vrolijke geluiden maken bij televisie kijken, de pret bij het slapengaanritueel, het schaterlachen met zijn zus, het baldadig neus snuiten zonder zakdoek, het aan ons oren en voeten trekken om ons dicht bij zich te voelen en in onze gesprekken gezellig mee kletsen.

We zijn enorm dankbaar dat Axel bij ons was, hij heeft ons veel gebracht en het is goed om hem nu te laten gaan.

Het is mooi geweest en wat hebben we van hem genoten.

 

Axel is in besloten kring naar een mooie plek in de zon gebracht op begraafplaats Brandenburg in Bilthoven.

 

Danny, Susan en Sacha

 

Onze sponsoren & partners

 sponsor kovoks
 sponsor bolink
 sponsor stofwisselkracht
 sponsor De Lithograaf
 sponsor vriendenloterij 
sponsor waterpolo.nl