Dank je wel voor je interesse in Axel Foundation! info@axelfoundation.nl

2020: '17 oktober dag van krachtenbundeling tegen stofwisselingsziekten'

veronicaHoe mooi kan de bal rollen! Deze editie van '17 oktober, dag van  krachtenbundeling tegen stofwisselingsziekten' was een groot succes en had enorm veel onderlinge binding. Naast de traditionele kaders op social media als middel voor onderlinge binding en steun tussen gezinnen, betrokkenen en goede doelen, kwam er ook steun uit onverwachte hoek. Het bereik van stofwisselingeziekten (ook wel metabole ziekten genoemd) was ongekend.

Tijdens de live uitzending van veronica Inside op 9 oktober 2020 maakte voetbalanalist Johan Derksen een onhandige opmerking over stofwisselingsziekten. We attendeerden de heren op een ander perspectief, legden de impact van stofwisselingsziekten uit en boden de hand om het samen op te lossen.  Wat volgde was heel mooi. De heren hebben het hart op de tong en zorgen nog wel eens voor ophef. Excuses volgen nooit. Behalve...

Tijdens Veronica Inside van 12 oktober volgde behandeling van de mail en een openlijk excuus. Daarna kwam er veel los. Positieve reacties van ouders, patiënten, goede doelen, allemaal blij met de erkenning en aandacht.

Er volgde een interview in het Algemeen Dagblad. Ook zij steunden '17 oktober, dag van krachtenbundeling tegen stofwisselingsziekten' door het interview landelijk online te zetten (top 20 best gelezen artikel van 2020!). Op zaterdag 17 oktober zelf, in de papieren versie van de provincie Utrecht werd er een een dubbele pagina (blad 2 en 3) aanbesteed. We stemden verder af met de redactie en op vrijdagavond 16 oktober was er nog eens aandacht binnen Veronica Inside voor onze landelijke dag...

Het 17 oktober ABC (Actie, Bevorderen Bewustwording, Collectief) kreeg verder invulling:
A) de voorzitters van 5 stichtingen hadden met elkaar een 1e afspraak om samenwerking bij hun evenementen te bespreken;
B) stofwisselingsziekten werden behalve door het televisieprogramma Veronica Inside en het AD ook op de kaart gezet door Dagblad van het Noorden met een interview met Sandrina Schaafsma, moeder van Nanoek*.
C) Voor het Collectief waren A en B natuurlijk een welkome erkenning en deed goed voor veel ouders, patienten en betrokkenen. Daarnaast waren er veel verschillende kaders voor de profielfoto's te zien (dit jaar in kleuren van de goede doelen). Vrijwel alle patienten, stofwisselingsziekten en goede doelen waren zo meer verbonden onder de paraplu van een landelijke dag voor iedereen!

..  en dan hebben we het nog niet over de reacties op Facebook en LinkedIn. Wow! Een week lang aandacht voor stofwisselingsziekten. Wie had dat gedacht! 

201017collage.page1 breed beeld website versie  201016 foto website    201017 collage

Laatste nieuws

17 oktober, Dag van krachtenbundeling tegen stofwisselingsziekten Ja, waar zal ik beginnen....

Dank voor de steun en betrokkenheid die we ontvangen na het overlijden van onze lieve, sterke en...

Onze lieve, stoere en sterke Axel is maandag 30 mei 2022 overleden. Tijdens de ziekenhuisopname...

Facebook

 

Onze sponsoren & partners

 sponsor kovoks
 sponsor bolink
 sponsor stofwisselkracht
 sponsor De Lithograaf
 sponsor vriendenloterij 
sponsor waterpolo.nl