Dank je wel voor je interesse in Axel Foundation! info@axelfoundation.nl

Ambassadeurs

Ambassadeur Robin van Galen

Introductie
Robin van Galen is gehuwd met Marjan en is vader van Dean en Danny. Samen wonen zij in Reeuwijk. Robin maakte lange tijd van zijn passie en hobby, waterpolo, zijn werk. Als clubcoach van ondermeer UZSC, bondscoach van de Nederlandse dames tijdens de Olympische Spelen van 2008 (goud) en bondscoach van de Nederlandse heren. Sinds april 2019 is Robin commercieel directeur bij de KNZB en bestuurslid bij voetbalclub Excelsior.

Visie
Robin van GalenBij Robin staat de ontwikkeling van spelers voorop. Een sporter beter maken op bijv. technisch, tactisch, fysiek en mentaal vlak door ze uit te dagen met afwisselende oefenstof gerelateerd aan een meerjarenplan en daarbij in de wedstrijden zorgen voor de juiste tactiek om de wedstrijd te winnen. Vertrouwen, discipline en positief denken zijn voor hem erg belangrijk en staan direct in verbinding met zelfkennis en zelfkritiek. Door de juiste mensen om je heen te verzamelen lever je veel beter maatwerk, zodat je je uiteindelijke doel kan bereiken.

Axel Foundation
De Axel Foundation draagt namens Axel een steentje bij aan het meer bekend worden van stofwisselingsziekten door zelf initiatieven te starten of te ondersteunen. Ook het (im) materieel ondersteunen van stofwisselingsziekte gerelateerde doelen past daarbij. Stappen zetten die onderscheidend zijn, vanuit een visie waarbij Axel er toe doet hoe ziek hij ook is. Er moet nog heel veel gebeuren om grip te krijgen op stofwisselingsziekten, maar in onze overtuiging lukt dat alleen als je samen de juiste dingen doet. Met elkaar wordt het beter!

Match
Voor ons was de keuze voor Robin als ambassadeur van de Axel Foundation, in 2013, een logische. Als we waterpolo omschrijven als een intensieve sport met zware duels en veel voldoening, dan is dat een metafoor voor het leven van Axel en met Axel.

 140425 ax en robinRobin is een enthousiaste man met het hart op de juiste plaats. Als boegbeeld van waterpolo in Nederland heeft hij al vaker laten zien iets moois vanaf de basis te kunnen bouwen. Kijk maar naar de meerdere landskampioenschappen, nationale bekers en de gouden medaille tijdens de Olympische Spelen in Peking 2008. De bekendheid van stofwisselingsziekten en het onderzoek ernaar staat aan het begin van een lange weg. Wie zou je dan beter in je team kunnen hebben?

Robin: “Als trotse vader van twee zonen werd ik geraakt door het verhaal van Axel en de Axel Foundation. Toen ik werd gevraagd als ambassadeur realiseerde ik me dat mijn jongste zoon vrijwel net zo oud is als Axel, maar een totaal ander leven heeft.

Laatste nieuws

17 oktober, Dag van krachtenbundeling tegen stofwisselingsziekten Ja, waar zal ik beginnen....

Dank voor de steun en betrokkenheid die we ontvangen na het overlijden van onze lieve, sterke en...

Onze lieve, stoere en sterke Axel is maandag 30 mei 2022 overleden. Tijdens de ziekenhuisopname...

Facebook

 

Onze sponsoren & partners

 sponsor kovoks
 sponsor bolink
 sponsor stofwisselkracht
 sponsor De Lithograaf
 sponsor vriendenloterij 
sponsor waterpolo.nl